2012-05-31

Mindössze néhány másodperc alatt átvehető a kiválasztott autó a Sixtnél egy mobil-alkalmazás és a QR-kód segítségével. Az innovatív kétdimenziós vonalkódos technológia néhány kézmozdulatra rövidíti le a pulthoz kötött kölcsönzési folyamatot, a papírmunka helyett alkalmazott – kódolvasóra bízott – információcsere minimálisra csökkenti az irodákban történő sorban állást. Az új szolgáltatás több mint 70 állomáson lesz elérhető.

A QR-kódos bérlés által a korábban elengedhetetlennek tartott formalitások idővel megszűnhetnek, így az ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül juthatnak az autó kulcsaihoz.

A vonalkódos kölcsönzés folyamata roppant egyszerű. Az ügyfelek lementik az összes kölcsönzéshez szükséges információt az új foglalási módszeren keresztül a Sixt weboldaláról, vagy a Sixt okostelefon alkalmazásán keresztül. Ezek az információk tartalmazzák nevüket, jogosítvány azonosítószámukat, fizetési módszert, stb. A foglalás leadását és megerősítését követően a vásárlók kapnak egy QR-kódot a weboldalon vagy a mobil alkalmazáson belül, de ugyanezt a kódot e-mailben is megküldik számukra, néhány kiegészítő információ kíséretében.

Az új technológia révén a vásárlóknak már nem is kell semmilyen információt bediktálniuk a Sixt pultnál dolgozó munkatársnak. Ehelyett – amikor felveszik az autó kulcsait – egyszerűen odahelyezik a kapott vonalkódot egy scanner elé és bemutatják a jogosítványukat.

„Amikor egy magyar utazó külföldre készül, érdemes az online autóbérlést a központi Sixt oldalon a QR-kód lekérésével befejezni, mert úti céljára megérkezve így gyorsabban juthat az autójához” – tanácsolja Dévai Gábor, a Sixt magyarországi képviseletét ellátó Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezetője. „A Sixt hálózaton belüli bővítéseknek és innovációs elvárásoknak köszönhetően bizonyára nem kell sokat várnunk arra, hogy már Magyarországon is automatizált módon vegye fel mindenki a bérautóját.”

A QR-kódos bérlés mellett a Sixt egy új frontvonal-menedzsment technológiát is bevezet, amellyel a sorbanállási időt a minimumra csökkentik, hogy az üzleti célból utazók és a turisták is idővesztegetés nélkül juthassanak hozzá a választott járműhöz.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Írd meg a Véleményed