Már idén nyáron elindult a poggyászszabályokra vonatkozó szigorítások fokozatos bevezetése az egyik legnépszerűbb európai fapados repülőtársaság, a Wizz Air járatain. Eddig alapesetben legfeljebb egy kisméretű, 40x30x20 cm-es kézipoggyász (pl.: női kézitáska, laptoptáska vagy kisméretű hátizsák, amelynek be kell férnie az ülés alá) fedélzetre történő felvitele volt benne a jegyárban utasonként. Az ennél nagyobb kézipoggyászokat ingyenesen fel kellett adni a becsekkoláskor. Az az utas, aki elsőbbségi szolgáltatást (WIZZ Priority) vásárolt, további egy fedélzeti kézipoggyászt (max. 55x40x23 cm) vihetett magával.

November 1-jétől azonban a kisméretű kézitáskánál nagyobb csomagot csak azok vihetnek fel a fedélzetre, akik megfizetik annak különdíját.

A szállítható kézipoggyászokat érintő főbb változások 2018. november 1-től:

  • Kizárólag a WIZZ Priority szolgáltatást igénybe vevő utasok vihetnek fel a fedélzetre nagyméretű kézipoggyászt, amely legfeljebb 55 × 40 × 23 cm lehet.
  • A 20 és 32 kg-os feladott poggyászok mellett bevezetésre kerül egy új kategória, a 10 kg-os poggyász, 7 EUR-tól induló többletköltséggel.

Az október 10. előtt megváltott, 2018. november 1. utáni időszakra szóló WIZZ Priority nélküli foglalásokhoz a repülőtársaság díjmentesen adja hozzá az 1 db 10 kg-os feladott poggyászt.

A cég úgy nyilatkozott, hogy a bevezetést követő tapasztalatok függvényében nem kizártak a további finomhangolások. A változástól azt várják, hogy csökkenni fognak a földi kiszolgálásból fakadó járatkésések.

forrás: wizzair.com, turizmus.com

Írd meg a Véleményed