2011-10-23

A Delta Air Lines bejelentette, hogy Economy Comfort nevű, emelt szintű turistaosztályát, amely idén nyár óta érhető el nemzetközi járatain, a teljes saját üzemeltetésű 550 darabos fő gépparkján túl 250 darabos, két osztályt üzemeltető regionális flottáján is bevezeti.

Az új ülések minimum 34 hüvelykes (86 cm), de akár nagyobb lábhellyel rendelkeznek, míg a Delta sztenderd turista osztályán az ülések közötti távolság jelenleg 31 hüvelyk (79 cm). A nagyobb lábhelyen kívül az Economy Comfort zónában helyet foglalók elsőbbséggel szállhatnak be a repülőgépbe.

Az új ülések a turista osztály első három–öt sorában kerülnek elhelyezésre, aminek érdekében néhány ülést a Delta jelenlegi Boeing 767, 757, 737, MD88, MD90, DC9, Airbus 320 és 319 típusú, valamint minden két fedélzeti osztállyal üzemelő regionális CRJ900, CRJ700, E170 és E175 típusú repülőgépeiről el kell távolítani 2012 nyarára. A változtatásoknak köszönhetően a Kanada, Mexikó, a Karib-térség, Közép-Amerika és Dél-Amerika északi térsége felé közlekedő járatain is elérhető lesz az Economy Comfort termék.

Az első repülőgépek, amelyeken a változtatásokat eszközölik a Boeing 757-esek lesznek és novemberben állnak majd forgalomba.

A Delta turista osztályára repülőjeggyel rendelkezők egy útra további 19–99 USD ellenében az Economy Comfort zónában választhatnak ülést belföldön, Alaszka és Hawaii felé, valamint rövid távú nemzetközi járatokon. Az Economy Comfort üléseket a delta.com weboldalon, a kioszkokon és a Delta foglalási központjain keresztül késő tavasztól lehet foglalni a 2012 nyarától kezdődő utazásokra.

A Delta nemzetközi járataihoz hasonlóan az Economy Comfort ülések ingyenesen foglalhatóak a SkyMiles Diamond és Platinum tagjainak és a teljes árú turista osztályra szóló jeggyel rendelkezőknek. Gold Medallion utasaik a foglaláskor szintén ingyenesen választhatnak a prémium ülések közül, míg a Silver Medallionok 50%-os kedvezménnyel foglalhatják le az üléseket a vásárláskor, vagy akár ingyenesen is hozzájuthatnak az utasfelvétel során.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Írd meg a Véleményed