2013-05-20

A pénteki nap mérföldkő volt a Wizz Air és a Malta Airport életében, elindult az új Budapest-Málta útvonalon heti kétszer közlekedő járat. Az első Wizz Air repülő reggel 08.53-kor szállt le a Máltai Nemzetközi Repülőtéren, és a Malta Airport Tűzoltó és Mentő Egysége, a nyitójáratoknál szokásos vízsugár kapuval köszöntötte.

Az utasokat hagyományos máltai népviseletbe öltözött táncosok fogadták egy-egy száll virággal a Máltai Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából. Különleges torta is készült erre az alkalomra kiemelve Málta és Magyarország jellegzetességeit és a Wizz Air arculatát.

Az utasok köszöntését követően a Malta Airport vezérigazgatója, Markus Klaushofer sajtótájékoztatót tartott. A helyi médiához magyar újságírók is csatlakoztak, akik szintén a nyitójárattal érkeztek Máltára. A vezérigazgató elmondta, hogy 2013. jelentős év a repülőtér életében, hisz öt új légitársaság indít idén Máltára járatokat. A Wizz Air, mint vezető diszkont légitársaság Kelet-Európában – egy nagyon fontos projekt a számunkra. A Máltai Idegenforgalmi Hivatallal közösen keményen dolgozunk hogy ez az útvonal sikeres legyen, és remélem, hogy a jövőben ez további együttműködéseket is eredményez – mondta.

Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója, Josef Formosa Gauci örömmel üdvözli az újabb légitársaságot a szigeteken. Wizz Air segít minket stratégiánk továbbvitelében, hogy még jobban diverzifikálhassuk piacainkat és növeljük a Máltára érkező és onnan induló járatok kapacitását – mondta.

Daniel de Carvalho, a Wizz Air  vállalati kommunikációs vezetője hozzátette: “Heti két járattal pénteken és hétfőn, és nagyon alacsony viteldíjjakkal biztosak vagyunk benne, az új útvonal népszerű lesz a máltai nyaralóprogramokat keresők, valamint a budapesti hétvégi bevásárló és spa-wellness turizmus iránt érdeklődők körében, akik szeretnék meglátogatni Európa egyik legszebb fővárosát – Budapestet.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Írd meg a Véleményed