Magasra tör Chrome nevű böngészője reklámozásában a Google: a karácsonyi csúcsforgalomban ingyenes internet-elérhetőséget ajándékoz három légitársaság utasainak.Az akció, amelyből a Google hétfői közlése szerint tizenöt millió utas profitálhat, november 20-tól január 2-ig tart. A konszern így igyekszik a Chrome kipróbálására ösztönözni a felhasználókat. A részt vevő légitársaságok – a Delta Air Lines, a Virgin American és az Air Train – a meghatározott időszakban összesen hétszáz repülőgépen kínálnak majd internet-elérhetőséget.

Mindhárom légitársaság gépein működik WiFi-szolgáltatás, amelynek használata általában 5-13 dollárba (1100-2500 forintba) kerül. A légi WiFi-használat elterjedését azonban nemcsak a költségek gátolják, hanem a felhasználókat feltehetően az is visszatartja, hogy a fedélzeten csak bizonyos időszakokban használhatók laptopok és egyéb elektronikus készülékek.

A Google már tavaly is indított hasonló akciót a Virgin Americával közösen. A nagyágyú azonban a Delta Air Lines: ez a légitársaság az előzetes becslések szerint tizenegy millió utast szállít majd a karácsonyi szezonban.

A 2008-ban bemutatott Chrome keresővel a Google a Microsoft Internet Explore-jával és a Mozilla Firefoxával igyekszik felvenni a versenyt. A becslések szerint eddig a piac 7-12 százalékát hódította meg.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Írd meg a Véleményed