2010-12-30

Az Egyesült Arab Emirátusban már eddig is sok szálloda-csoda született. A Perzsa-öbölben – közel a híres pálmafa alakú szigetekhez – néhány hónapja adták át a Hydropolis névre keresztelt, Joachim Hauser német építész tervei alapján, 20 méterrel a víz alatt épült és a világ első víz alatti szállodájaként működő szállodakomplexumot. A szállodában 220 lakosztály található, benne egyetlen éjszaka 5500 dollárba kerül.

A tenger aljába süllyesztett oszlopokra épült szállodát egy alagút köti össze a szárazfölddel, s a vendégek vonattal közelíthetik meg a bejáratot. A szálloda nyitott az érdeklődők előtt. – Az igazsághoz tartozik, hogy Floridában már próbálkoztak víz alatti szálloda létrehozásával, de az inkább hasonlít egy konténerre, s benne a lakrészek kétszobás lakásokra emlékeztetnek.

A Hydropolis tervezője amellett, hogy valódi kuriózumot alkotott, azt is be akarta bizonyítani, hogy az ember és a víz szoros együttélése mellett,  a víz és a természet védelmét is szem előtt kell tartani. Megtalálható benne egy tengeri kutatóközpont, több konferenciaterem, üzletek, vendéglátóhelyek, bárok és mozi is. Ez utóbbiban a tenger életét bemutató ismertető filmeket vetítenek, majd a vetítés végén a vászon felemelkedik és mögötte láthatóvá válik a valódi tenger és élővilága. A szállodában minden a tengerről szól. A gyerekeknek tengeri oktatóközpontot alakítottak ki, s a szépségszalonokban a tenger kincseiből készült szépítőszereket használnak.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Ha szeretné a saját szemével látni a világ legújabb építészeti csodáját, használja repjegy keresőnket és találja meg a legjobb repülőjegy ajánlatot: repülőjegy kereső Budapest Dubaj!

Írd meg a Véleményed