2010-06-24

Június 23-án elindult a Neckermann charterjárata Pécsről a görögországi Korfu szigetére és 24-én indul a bolgár tengerpartra. A korfui járat minden szerdán, a bulgáriai charter pedig minden csütörtökön közlekedik egészen augusztus végéig. Ezzel a lehetőséggel kíván a Neckermann a Dél-Magyarországról utazók számára is alternatívát nyújtani, hiszen ez így számukra rövidebb, kényelmesebb utazást biztosít az előbb említett nyaralóhelyekre.
Az utazási időtartam a budapesti repülőtérre történő eljutás idejével, azaz kb. 2 órával rövidült és így megszabadulunk az esetleges parkolási nehézségek vagy a parkolási-, illetve vonat- vagy buszköltségtől is. Ezeket a charterjáratokat a BASE Airlines Embraer 120 Brasilien 30 férőhelyes repülőgépekkel szervezik. A pécsi repülőtéren a járatindulás előtt másfél órával nyit a check-in és az indulás előtt 15 perccel zár. A repülőtér és a kis létszámú repülőgép révén az utasok kezelése gyors és gördülékeny, korlátozott mozgásképességű utasok részére is segítséget biztosít, azonban a házi kedvencek utaztatására itt nincs lehetőség. A check-in során a biztonsági ellenőrzésnél ugyanazokat az anyagokat, tárgyakat ellenőrzik a kézipoggyászban, mint a budapesti Ferihegyi repülőtéren. A repülésbiztonsági előírások betartása miatt a csomagok súlya személyenként legfeljebb 12 kg, valamint a kézipoggyászok 5 kg-osak lehetnek, ezek engedélyezett mérete maximum 30x40x20 cm.
A repülőtéren a VIP utasok részére külön térítés ellenében VIP szolgáltatásokkal is rendelkezésre állnak. A VIP várószobában olyan emelt szintű szolgáltatásokat lehet igénybe venni a várakozás ideje alatt, mint alkoholmentes frissítők, szeszes italok, aprósütemény, sajtótermékek, internet elérhetőség, de akár fürdőszoba is. Info: pecs@neckermann.hu.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Írd meg a Véleményed