2010-06-30

Manapság a nyaralás alatt is alig akadnak olyanok, akik lemondanának arról, hogy megnézzék e-mailjeiket, vagy használják az internetet. A vakáció napjai során sem szabad azonban megfeledkezni az adathalászokról – figyelmeztetik a nyaralni indulókat német szakértők.

A szállodákban vagy internetkávézókban ismeretlen WLAN, vagy internet-hozzáférés használatakor különösen óvatosnak kell lenni, nem szabad esélyt hagyni az adatlopásra. Az internetkávézók üzemeltetői közül sokan anyagi megfontolásokból lemondanak a hatékony biztonsági alkalmazásokról. A számítógépek gyakran kémprogramokkal fertőzöttek, és észrevétlenül juttatják el a felhasználók adatait az adathalászokhoz – intett a G Data biztonsági cég.

A bankkártyás internetes vásárlásokhoz, vagy éppen az online bankügyintézéshez nem tanácsos sem ingyenes internetkávézókat sem pedig WLAN-kapcsolatot használni.

A G Data javaslata szerint a reptereken, szállodákban és internetkávézókban elérhető WLAN vagy LAN használatakor szintén nem ajánlatos bizalmas adatokat vagy jelszavakat begépelni.

Aki pedig a nyaralás alatt sem akar lemondani az e-mailezésről, az hozzon létre új postafiókot, és bonyolítsa azon keresztül levelezését.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Írd meg a Véleményed