2010-06-25

Budapesti járatot indít a Qatar Airways. A híres ötcsillagos légitársaság 2011. januártól heti négy járatot üzemeltet Budapest és Katar fővárosa, Doha között. Az utasok Budapestről akár egy átszállással juthatnak el számos ázsiai, illetve ausztrál célállomásra.

‘A világ harmadik legjobb légitársaságának megszavazott cég repülői először landolnak a régióban. Ez nagy sikert jelent Magyarországnak.’ – jelentette be Jost Lammers, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, aki személyesen is elutazott tárgyalni a légitársaság központjába, hogy meggyőzze Akbar Al Bakert, a Qatar Airways vezérigazgatóját a budapesti légikikötő előnyeiről.

A Qatar Airways a legnagyobb arab légitársaságok közül elsőként indít járatot a kelet-közép európai régióba. Jövő év január 17-től Budapestről Dohába közvetlenül, egy rövid bukaresti megállóval lehet eljutni, ami tovább javítja a légi kapcsolatot a keleti szomszédjainkkal is.

A Budapest Airport alig egy éve átalakította át a légiközlekedési üzletágát, amelyben kiemelt szerepet kapott a járatfejlesztés. Kam Jandu légiközlekedési igazgató elmondta, hogy a Qatar Airways jelenléte a régióban nemcsak Ferihegynek, de Budapestnek és Magyarországnak is sokat jelent.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Írd meg a Véleményed