A Ryanair még nyáron bejelentette, hogy újból megváltoztatja poggyász szabályzatát, amely 2018. november 1-től lép életbe. A változás érinti az ingyenesen fedélzetre vihető kézipoggyászok számát, a feladott poggyász súlyhatárát és díját is.

Míg korábban 2 darab ingyenesen felvihető kézipoggyásszal – 1 db max. 55x40x20 cm és 1 db max. 35x20x20 cm kézipoggyász – szállhatunk a Rynair repülőgépek fedélzetére, 2018 november 1-től a kézipoggyászok szabályzata az alábbiak szerint változik:

  • utasonként mindössze 1 db, maximum 40x20x25 cm nagyságú, ún. kisméretű kézipoggyászt vihető a fedélzetre ingyenesen. A jó hír, hogy ez a kisméretű poggyász a korábbiakhoz képest nov. 1-től némiképp nagyobb lehet a korábbi szabályokban foglaltakhoz képest!
  • azok az utasok, akik megvásárolják az elsőbbségi beszállást (online foglaláskor 6 EUR), Plus, Flexi Plus vagy Family Plus szolgáltatást, 2 db ingyenes kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre, 1 db max. 55x40x20 cm méretű és 10 kg súlyú , val. 1 db 40x20x25 cm méretű, azaz kisméretű kézipoggyászt.
  • ugyanakkor új feladott poggyász kategória is bevezetésre kerül: maximum 10 kg-os, gurulós bőröndöt vagy táskát is fel lehet adni a check-in pultoknál, melynek díja online foglaláskor 8 EUR.

TIPP: Ha 2 kézipoggyásszal szeretnénk utazni, 2 lehetőség közül választhatunk:

  1. Megvesszük az elsőbbségi beszállást a legkedvezőbben, online foglalva 6 EUR-ért, így vihetjük magunkkal a fedélzetre a két kézipoggyászt.
  2. Az egyik, max. 10 kg-os gurulós bőröndöt vagy táskát feladjuk a check-in pultoknál az online foglaláskor megfizetett 8 EUR-ért, és a kisebb poggyászt felvisszük magunkkal a fedélzetre.

A díjak kizárólag online foglalás esetén, előzetesen kerülnek ennyibe, ha később szeretnénk megváltani, az 2 EUR-val többe kerülhet!

A feladott poggyász szabályainak változása 2018. november 1-től:

  •  az eddig választható 2 kategória – max. 15 kg és max. 20 kg – helyett már csak 1 kategória marad,  így egységesen maximum 20 kg súlyú feladható poggyásszal utazhatunk,
  • utasonként maximum 2 darab bőrönd adható fel.

TIPP: Ha minél olcsóbban és problémamentesebben szeretnénk a repülős utazást megúszni, érdemes a súly és méret korlátozásokra odafigyelni, hiszen ha mégis a megengedettnél nagyobb méretű kézipoggyásszal próbálunk beszállni, az ellenőrzésnél 25 EUR büntetés megfizetésére is kötelezhetnek. Ráadásul a poggyászunk garantáltan a poggyásztérbe kerül és nem vihető fel a fedélzetre.

forrás: rynair.com,  netkoffer.hu

Írd meg a Véleményed