2010-10-21

A franciaországi nyugdíjreform elleni tiltakozásul sztrájkoló olajipari és kikötői alkalmazottak elbarikádozták csütörtök hajnalban a marseille-i repülőtér bejáratát – közölte egy szakszervezeti forrás. Mintegy 500 munkás az Etang-de-Beurre olajfinomítótól, illetve légitársaságok dolgozói és postai alkalmazottak elbarikádozták a repülőtérre vezető utat.

Szemtanúk szerint az utasok gyalog közelítették meg a légikikötőt és kézben cipelték csomagjaikat.

Franciaországban a benzinkutak egynegyedében csütörtökön elfogyott az üzemanyag, mert a tiltakozók blokád alá vették az olajfinomítókat és az olajtárolókat.

Bernard Thibault, az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a CGT főtitkára csütörtökön kijelentette: semmi okot nem lát arra, hogy leállítsák a kormány nyugdíjreformja ellen meghirdetett tiltakozásokat. Megerősítette egyben, hogy a jövő héten is nagy erőkkel folynak majd megmozdulásaik.

Lady Gaga, a feltűnő megjelenéséről is ismert énekesnő weboldalán közölte, hogy lemondta két párizsi koncertjét. Az indoklás szerint azért, mert bizonytalan, hogy a felszereléseket szállító teherautók idejében eljutnának a koncert helyszínére.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Írd meg a Véleményed