2011-10-23

Nagyszabású zongorakoncert-sorozattal lepte meg a Budapest Airport és a Művészetek Palotája az utazókat a SkyCourt (Égi Udvar) területén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A világhírű magyar zongorista-zeneszerző születésének 200. évfordulóján a Művészetek Palotájának szervezésében fiatal zongoristák szólaltatták meg Liszt műveit a SkyCourt galériáján.

A kultúra területén újdonságnak számító közös projektet valósított meg a Budapest Airport és a Művészetek Palotája: szombaton kétóránként váltották egymást a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján, a SkyCourt galériáján felállított hangverseny-zongora mellett a Liszt Ferenc Zeneakadémia zongora-szakos hallgatói. Egy-egy fiatal művész félórás koncerten mutatta be, hogy számára mit jelent Liszt Ferenc életműve, hogyan szólalhat meg egy-egy több, mint évszázados zenemű egy hamisítatlan XXI. századi környezetben: a repülőtéren.

A Budapest Airport a Művészetek Palotájával közösen valósította meg a Liszt-koncert sorozatot. Mindez egyúttal egy másik, egyszerre művészeti és idegenforgalmi Liszt-projekt főpróbája is volt: a MÜPA utazási irodákkal együtt tematikus Liszt-csomagot állított össze és a Budapest Airport egy-egy repülőtéri koncert megszervezésével válik az utazás záróakkordjává a jövőben.

A fiatal zongoristák október 22-én szombaton 10.00 órától kezdve két óránként váltották egymást a SkyCourt galériáján felállított Steinway versenyzongora mögött, amely köré Liszt Ferenc személyét felidéző plakettek, emléktárgyak kerültek.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Írd meg a Véleményed